divendres, 21 de novembre del 2014

Sota Terra II Mostra d´Animació Experimental de Mallorca.





Sota Terra no és exactament un festival d’animació, no és exactament una fira d’art, no està situat exactament al món de l’art, ni al del cinema, és un mutant que intenta encaixar aportant vitalitat, novetat, tradició, experimentació… però sobretot qualitat.
En resum és una mostra d’animació experimental, la primera a Mallorca i una de les primeres al món en introduir-la alhora a les galeries d’art, centres culturals i al cinema que tindrà lloc entre el 19 i el 26 de novembre.

Els organitzadors volen plantejant-se preguntes per tal de situar l’animació experimental:
Què és?
Què hi es pot incloure?
Quina és la seva presència al món i a Mallorca?
Quin és el contenidor més apropiat per a ella?

Les respostes, no gaire clares, donen encara més sentit a aquesta mostra, que segueix buscant respostes entre els artistes d’aquí i d’arreu i també entre especialistes i públic.

La Mostra podrà veure a les galeries d’art Addaya, Altair, Fran Reus i Kewenig, a centres d’art (CAC Ses Voltes, Casal Solleric, CC Sa Nostra, Comerciants de Núvols -Can Danús) i  al CineCiutat. 

El visionat a les galeries d’art es farà en diferents formats, en loop i anirà acompanyat per obra física com dibuixos, escultures, blocs de treball o story boards, fotografies, etc. A cada galeria hi haurà una selecció específica amb una animació diferent de William Kentridge. 




William Kentridge serà la punta de llança de la II Mostra, el gran mestre, referència pels artistes que utlitzen l’animació com a mitjà d’expressió. Tindrem obres seves a totes les galeries col·laboradores (Addaya, Altair, Fran Reus, Kewenig) que en certa manera introduiran i acompanyaran als altres artistes. William Kentridge un dels artistes més influents del món, que ha exposat en la majoria de centres expositius de referència del món (MOMA, MET, MACBA, TATE, LOUVRE…).

SOTA TERRA ’14 acabarà amb la projecció al Cineciutat on es mostrarà la selecció definitiva dels artistes participants.
La mostra es troba a gust en la multiplicitat de localitzacions incideix en la capacitat que té aquest mitjà d’expressió per emmotllar-se a diferents terrenys, o si ho preferiu la dificultat per trobar un lloc on mostrar-se.

PROGRAMACIÓ

Us deixem la programació per aquest cap de setmana, però a la seua web podreu consultar el programa complet de la mostra.

21 de novembre de 2014
Conversa amb els artistes. Galeria ADDAYA
19:00h – A més de gaudir de l’exposició, alguns artistes parlaran sobre la seva experiència en l’animació experimental i com ho lliguen amb d’altres mitjans d’expressió.

22 de novembre de 2014
Conversa amb Jordi Artigas. Galeria Fran Reus
11:30h - Jordi Artigas, és un pioner de l’experimental als anys 70 a Espanya. Autor de diversos curts on utilitza la pintura directa sobre el cel·luloide i es decanta per l’abstracció total, sense concesions figuratives; obra radical en la que utilitza el material fílmic com a soport artístic, manipulant-lo físicament mitjançant ratllats, pintures, etc.
Veurem alguns dels seus curts i ens explicarà la seva experiència en una època en que eren pocs, però valents.

23 de novembre de 2014
Homenatge a José Val del Omar CC Sa Nostra
11:30h – Projecció del Tríptico elemental de España.
Presentació i posterior tertúlia a càrrec de Gonzalo Sáenz de Buruaga

 ARTISTES 

NURIA GÓMEZ GABRIEL

CARLOS GÓMEZ SALAMANCA



ISABEL HERGUERA 



PILAR MARCO

IZIBENE OÑEDERRA

AMPARO SARD

SANDRA VÁSQUEZ DE LA HORRA

NELO VINUESA



MARCELO VIQUEZ      




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comboi Gràfic no es responsabilitza de l´opinió de cap usuari que escriga als comentaris.