dilluns, 2 de febrer del 2015

Campanya de GOTEO per L`Automàtica, projecte col.lectiu per la gràfica.

Dues Minerves Heidelberg d’aspes — Deu persones que formen un col·lectiu — Una Minerva Ibèrica semi-automàtica — Un projecte d’autogestió i autoproducció — Una Ibèrica Universal d’acabats — Un espai recuperat a la ciutat — Una guillotina Haas — Més de cent jocs de tipografies de plom i fusta — Una offset GTO 52 — Una offset TOKUn taller.


AJUDA'NS A MOURE L'AUTOMÀTICA from L'Automàtica on Vimeo.

Així és com podríem resumir aquest projecte col.lectiu de recuperació i revalorització d´unes formes de fer que estan sent fagocitades per l´ ordinador. Un col·lectiu de dissenyadors gràfics, artistes i il·lustradors han recuperat una impremta de Letterpress a Barcelona i l´han convertida en una associació cultural autogestionada. Juntament amb l’impressor i maquinista com a tutor i mentor, han convertit un negoci tradicional en un espai actiu per al diàleg, per fer tallers, imprimir feines, experimentar i aprendre l’ofici.

Aquest col.lectiu de L´Automàtica aposta per la transmissió del coneixement, en la regeneració d’espais, en l’autogestió, en la necessitat de desaccelerar el ritme, de treballar des del context local i sobretot d’unir forces per defensar les coses que els interessa.

A més,  a L’Automàtica es fan tallers d’introducció o aprofundiment en les tècniques d’impressió tradicionals. També estan oberts a propostes de tallers específics així com a col·laboracions amb institucions educatives locals i estrangeres.

Proposen tallers periòdics oberts on els assistents podran tenir una experiència directa amb totes les eines utilitzades en un procés d’impressió tipogràfica.

Però aquest projecte s´enfronta a un problema. 

Aquesta es la problemàtica a la que s´enfronten aquestes companyes i que podem llegir a la seua pàgina de Goteo:
 

Donat el venciment del contracte de lloguer que tenim al local del carrer Grassot, a la vil·la de Gràcia (un d’aquells lloguers antics que extingits) ens veiem obligats a congelar les nostres activitats per a recomposar el projecte en una nova seu, segura i amb garanties de continuïtat.
Això suposa traslladar tot el material del que disposem actualment a un nou espai amb la màxima cura ja que fins l’última eina és important.
El material que tenim és complex i delicat: dues Minerves Heidelberg, una Minerva semi-automàtica, una Offset GTO 52 i una guillotina Haas com a pesos pesants. A més d’altres màquines petites, també tenim tones de tipus mòbils de plom i fusta, mobles, distribuïdors, tintes, papers, eines… Tot el que cal per a que L’Automàtica continuï sent el que és.

Ara el projecte de L´AUTOMÀTICA necessita del vostre recolzament:
AQUI TENIU LA CAMPANYA A GOTEO

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comboi Gràfic no es responsabilitza de l´opinió de cap usuari que escriga als comentaris.