divendres, 10 d’abril del 2015

6a edició d´Arts Libris, Fira Internacional del Llibre i l'Edició Contemporània.


La sisena edició de la fira Arts Libris se celebrarà del 23 al 26 d’abril a l’Arts Santa Mònica. En aquesta edició els organitzadors es llancen amb l’edició: serà la primera fira europea que publicarà la seva pròpia col·lecció de llibres d’artista. L’artista seleccionat per encetar la sèrie homònima és el mexicà Iñaki Bonillas, conegut a Barcelona perquè forma part de la nòmina d’artistes de la galeria ProjecteSD i per haver fet una exposició a La Virreina el 2012. La iniciativa compta amb la col·laboració del prestigiós editor i distribuïdor alemany Walter König. Una altra novetat és la creació d’un speaker’s corner, concebut com un espai amb xerrades i presentacions de projectes perquè els editors intercanviïn projectes i per al debat. 


Arts Libris va nàixer el 2009 com a resultat de la iniciativa de Rocío Santa Cruz, directora de la Galeria Raíña Lupa i editora amb una llarga trajectòria en l’àmbit de les edicions d’art contemporani. Comptant amb el recolzament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Arts Santa Mònica i, des del 2013, la Fundació Banc Sabadell, Arts Libris se celebra cada any la setmana del 23 d’abril, coincidint amb el dia internacional del llibre i la festivitat de Sant Jordi, una data especialment celebrada per a tots els amants dels llibres.

Des dels seus inicis, Arts Libris s’ha concentrat en les publicacions d’art contemporànies. A partir de l’edició del 2015, aquest enfocament es reforça amb la incorporació a l’equip de la fira de dos especialistes del món del llibre d’artista: Moritz Küng i Mela Dávila Freire. En el terreny específic del foto-llibre, l’edició del 2015 compta amb la col·laboració d’Horacio Fernández com assessor de continguts.
Comptant amb les institucions, entitats i empreses que ens presenten el seu recolzament, i amb l’entusiasme i la passió d’editors, llibreters, galeristes, col·leccionistes i amants del llibre en general, l’equip d’Arts Libris treballa per què la propera edició de la fira sigui tot un èxit.



La pròxima edició de la Fira Internacional de l’Edició Contemporània tindrà un caràcter marcadament internacional. El nombre de participants s’ha reduït a una setantena però ha augmentat la presència internacional, que se situa en un 24% dels expositors. L’objectiu de la directora, la galerista Rocío Santa Cruz, és “enriquir el programa cultural” de la fira perquè tingui més al·licients per als expositors, com la fira de Nova York. Un dels plats forts serà l’exposició titulada Unseen Jessica Lange, de 120 fotografies realitzades per l’actriu nord-americana Jessica Lange, algunes de les quals són inèdites.
La programació paral·lela de la fira també acollirà la mostra This is the cover of the book [Això és la portada del llibre], basada en un treball de l’artista conceptual Georges Brecht. Els comissaris són els experts del món del llibre d’artista Moritz Küng i Mela Dávila i estarà formada per una cinquantena de llibres d’artista i fotollibres. El II Simposi sobre Edició i Col·leccionisme oferirà tres taules rodones i també se celebrarà una nova edició del premi Arts Libris - Fundació Banc Sabadell.

Informació treta del diari ARA i la web d´Arts Libris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comboi Gràfic no es responsabilitza de l´opinió de cap usuari que escriga als comentaris.