divendres, 17 d’octubre del 2014

'El llibre objecte com a contenidor de tot el contrari' a Russafa Book weekend 2014

Aquest disabte a Ruzzafa Gallery tindrà lloc la xerrada sonbre el llibre objecte a carrec de Vicente Chambó.


Aquesta activitat està dins del programa de Ruzzafa Book Weekend que naix com esdeveniment entorn del llibre. Aquesta iniciativa està promoguda per la Generalitat Valenciana i organitzada per les llibreries de Russafa, conjuntament amb la participació del Gremi de Llibrers, i les associacions valencianes d'editors, il·lustradors i del còmic; amb l´intenció de donar visibilitat a aquelles llibreries, editorials i publicacions valencianes que aposten per la singularitat i la qualitat en totes les seues facetes. 

Fábulas y cuentos del Viejo Tíbet Premi Nacional al Llibre Millor Editat al 2012
Vicente Chambó és responsable de l´editorial El Caballero de la Blanca Luna, que realitza edicions allunyant-se d´estereotips i succedanis de la producció fabril. Chambó treballa per ressuscitar la tirada cap a l'obra d'art, apostant per la recerca del llibre tresor.

El Caballero de la Blanca Luna
ostenta alguns dels màxims guardons que una editorial pot aconseguir en el seu país, com el premi al millor llibre valencià, donat per la Consellería de Cultura de la Generalitat Valenciana (2007-2008); a més Fábulas Literarias de Tomás de Iriarte va ser reconegut com el 'llibre millor editat d´Espanya' a l´any 2008 pel Ministeri de Cultura. També va rebre el Premi Nacional al Llibre Millor Editat al 2012 per Fábulas y cuentos del Viejo Tíbet.

Com el mateix Chambó diu a una entrevista: el llibre tresor és aquell exemplar especial, que es distingeix per al seua capacitat de fer gaudir tant amb el text com amb les il.lustracions. És un llibre d´artista en plural. Sublime, tot es sorprenent en un llibre tresor, des de l´enquadernació fins al colofó. 

Aquest dissabte podrem gaudir de la seua experiència per parlar del llibre objecte a les 11:30h a Ruzzafa Gallery.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comboi Gràfic no es responsabilitza de l´opinió de cap usuari que escriga als comentaris.