dilluns, 17 de novembre del 2014

Esmolar la garrova llibre d´artista de Murtra Edicions.




A Guirigall fanzine volem apropar-vos en cada número un exemple de llibre d´artista, i en aquesta ocasió ens hem decantat per un exemplar que ens agrada tant pel contingut com pel continent, i sobretot, per la presència que té aquest projecte en el seu resultat final.

L´elegància, el cos i la suau contundència que s´aconseguit amb l´estètica de la caixa fa predir que alguna cosa bona ens espera dins; ens predisposa a obrir-lo amb conte, degustant el paper amb el tacte dels dits, sense tindre pressa per acabar; més bé, tot el contrari, convida a donar una ullada pausada a cada racó del llibre; perdent-se als gravats d´aiguafort, com si res més hi existira; llegir els poemes, escoltant-los ressonar als nostres cap.
Imatges de la web de Murtra Edicions


Això, i més, és Esmolar la garrova un llibre d´artista editat per Murtra Edicions l´any 2009. Està format per tres gravats calcogràfics de Sandra Lehnis i set poemes de Biel Mesquida.
Per altra banda, l´edició, la caixa i la maqueta han sigut realitzats per Jordi Rosés; la selecció artística i la coordinació, per Pilar Lloret; el disseny gràfic, per Jordi Cuyàs; la fotografia de l’estoig, per Milena Rosés; la correcció lingüística, per Empar Lloret. L’edició es portà a terme al taller de Murtra Edicions, a Arenys de Munt; mentre que la reproducció fotogràfica i l’enquadernació ha estat realitzada al taller D3D.

Imatges de la web de Murtra Edicions

Fitxa tècnica:

Els gravats, que trobem a l´interior, estan realitzats amb la tècnica d’aiguaforts, sobre una planxa de coure de 16x24’5 cm, estampats sobre paper Hahnemühle de 350grs /m2 de 27x35 cm i amb un collage de paper Johannot acolorit a mà.
Per la seua banda, els poemes han estat impresos en tipografia, a una tinta i amb lletra Garamond, sobre paper Acadèmia de Fabriano.
A més, l’interior de cada exemplar s’hi troba una peça, del cor de garrofer, de 6x6x1 cm.

El tiratge d´aquest projecte és de 22 llibres d’artista numerats de l’1/22 al 22/22, i tots els gravats d´aiguafort conten amb la signatura de l´autora.

Encara que el preu final de compra per exemplar és de 1.000,00€, una quantitat prohibitiva per a molts que encara estem als nostres tallers precaris; si és cert que visualitzar projectes laboriosos, i on han intervingut tanta gent, sempre suposa un punt extra de motivació.


Per veure tota la informació i més fotografies del llibre podeu visitar la secció dedicada al llibre d´artista al primer número de Guirigall fanzine.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comboi Gràfic no es responsabilitza de l´opinió de cap usuari que escriga als comentaris.