diumenge, 22 de febrer de 2015

#Sàtiraguirigallfanzine


L'humor satíric expressa indignació cap a algú o alguna cosa, amb propòsit moralitzador, lúdic o merament burlesc. Els abusos o les deficiències es posen de manifest per mitjà de la ridiculització, la farsa, la ironia i altres mètodes ideats tots ells per a aconseguir una millora de la societat. Encara que en principi la sàtira està pensada per a la diversió, el seu propòsit principal no és l'humor en si mateix, sinó un atac a una realitat que desaprova l'autor, usant per a aquesta comesa l'arma de la intel·ligència. Se separa en la seua intolerància de l'humor humorístic, que implica una actitud comprensiva i benèvola cap a les limitacions humanes.

EDUARDO ZAMACOIS Y ZABALA Bufones jugando al Cochonnet. Museu de Belles Arts de Bilbao, 1868.Oli sobre tabla, 46x35.6cm)

És molt comú, quasi definint la seua essència, que la sàtira estiga fortament impregnada d'ironia i sarcasme; a més la paròdia, la burla, l'exageració, les comparacions, les juxtaposicions, l'analogia i els doble sentit de les coses són usades de manera freqüent en el discurs i la gràfica satírica:
- La reducció d'alguna cosa per a fer-la semblar ridícula, o examinar-la detalladament per a fer destacar els seus defectes.
- L'exageració o hipèrbole: es pren una situació real i s'exagera fins a tal punt que es converteix en ridícula. La caricatura utilitza aquesta tècnica.
- La juxtaposició que compara coses contraries: l'ahir i l'avui, la joventut i la vellesa..., de manera que una adquireix menor importància.
- La paròdia o imitació burlesca de les tècniques o estil d'una persona, de manera que es veja ridiculitzada.
La irrealitat, el contrasentit, la il·lògica i les deformacions constitueixen un dels plantejaments principals d'aquest humor satíric que crea monstres, com bé evidencia Goya en El somni de la raó produeix monstres, absència de racionalitat que serà a més un dels plantejaments del surrealisme.

Informació treta d´ací.

Característiques tècniques per a les col·laboracions:


- Llibertat tècnica: digital, gravat, xilo, GIF`s, fotografia, llapis, serigrafia, vídeo, aquarel·la, etc.


- Mida de la pàgina 15 cm d´ample per 20 cm d´alt. No hi ha limit de
col·laboracions podeu enviar tantes com vulgueu i emprar doble pàgina (30cm x 20 d´alt) si us cal.


- Màxima qualitat d´imatge: 250-300ppp, colors RGB i format JPG.

  Per a les persones que vulguen participar amb obra gràfica amb suport de paper poden fer una fotografia o una escanejada en alta qualitat i enviar-la al correu sense problema. 


- Adjunta un enllaç de contacte junt amb l´obra : web, behance, correu, fan page, etc. (amb un enllaç és prou) Si podeu adjuntar una imatge de perfil per a la fulla on anirà la vostra informació de contacte, millor que millor. Pot ser una imatge com avatar que us identifique, la vostra foto, la signatura, el vostre exlibris, etc. com vulgueu.


-Termini de presentació fins al 25 de Març de 2015
.


- Envieu les vostres col·laboracions al correu: comboigrafic@gmail.com
  Si hi ha cap dubte podeu consultar-nos al mateix correu o per la pàgina de Facebook de Guirigall fanzine.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comboi Gràfic no es responsabilitza de l´opinió de cap usuari que escriga als comentaris.