dimarts, 13 de maig del 2014

Hans Ruedi Giger el creador d´Alien mor als 74 anys.




HR Giger, l'artista surrealista suís més conegut per al disseny de l'emblemàtica criatura "Xenomorph" en la franquícia cinematogràfica d'Alien, ha mort. Tages Anzeiger diari suís informa que la notícia ve de la cadena pública SRF, que va dir Giger va morir després de patir lesions en una caiguda. Tenia 74 anys. Giger va néixer a Chur, Suïssa, el 1940 , després d'estudiar arquitectura i el disseny industrial a l'Escola d'Arts Aplicades de Zurich. Va desenvolupar un estil de pintura amb aerògraf a mà alçada que va utilitzar amb gran efecte en les seus" biomecàniques " obres d'art de paisatge, i va ser triat per treballar en ambiciosos , remake de condemnats, d'Alejandro Jodorowsky de duna a 1975, però Giger va guanyar un nou nivell de reconeixement després de la publicació de Necronomicon seu llibre el 1977. Era el llibre que va inspirar Ridley Scott , en les fases de pre - producció de l'estranger, i Scott va contractar a Giger per produir art conceptual per a la pel · lícula .La criatura d'Alien es basa en una impressió Giger anomenat Necronom IV, i va marcar un gran allunyament dels homes verds clixés sovint vist en les pel.lícules fins llavors.



Alien de Giger era andrògina, sense ulls, i insectoide, es juga fora de l'exploració prèvia de l'artista del que va cridar temes biomecànics. El seu disseny també va tenir un subtext sexual clara, amb el seu cap fàl.lica i el sistema reproductiu inquietant; la forma "facehugger" similar a un cranc s'embolica al voltant del cap de la víctima, la impregnació, així que l'alien nadó pot esclatar fora del pit. 


Giger ha continuat treballant en la saga Alien , però el seu art va trobar el seu camí en els racons de la cultura pop tan diversos com el Dark Seed videojoc, la portada de l'àlbum en solitari de Debbie Harry Koo Koo, i suport de micròfon cantant Korn Jonathan Davis.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comboi Gràfic no es responsabilitza de l´opinió de cap usuari que escriga als comentaris.